Po paskolos pasirašymo penktadienį EIB viceprezidentė Eva Srejber tvirtino, kad pirmoji lėšų dalis – 340 mln. eurų (per 1 mlrd. Lt) – bus išmokėta iš karto.

„EIB iš dalies finansuos tris veiklos programas: žmogiškųjų išteklių, ekonomikos augimo, sanglaudos skatinimo. Dalis lėšų bus skiriama investicijoms į aplinkosaugos sektorių“, – kalbėjo E. Srejber

Finansų ministras Algirdas Šemeta tvirtino, kad paskola yra teikiama „labai palankiomis sąlygomis“, – pirmuosius septynerius metus bus mokamos tik palūkanos, o paskolą grąžinti galima per 25 metus. Jo teigimu, fiksuotos paskolos palūkanos – 4,2 proc.

„Pasirašę šią paskolą mes neturėsime problemų per visą šią finansinę perspektyvą finansuojant kartu su ES lėšomis įgyvendinamus projektus“, – kalbėjo A. Šemeta. EIB narės yra 27 ES šalys.

Finansų ministro teigimu, preliminariai planuojama, kad spalį Lietuva kreipsis dėl antrosios paskolos dalies. Tačiau jis negalėjo pasakyti, kada bus prašoma pervesti paskutiniuosius paskolos pinigus. Ji skirta iki 2014 m. DELFI primena, kad ši Vyriausybė yra užsibrėžusi tikslą sparčiau nei planuota panaudoti ES struktūrinių fondų lėšas, kurios turėtų prisidėti prie šalies ekonomikos skatinimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją