Straipsnio autoriaus nuomone, niekas taip neatspindi amerikiečių mentaliteto, kaip statistiniai duomenys apie tai, kas geriausiai ir blogiausiai vyksta šiuo krizės laikmečiu.

Žmonės taupo pirkdami maistą, gamindami namuose ir nebevaikščiodami į kavines ir restoranus. Be to, vis daugiau žmonių atideda baldų ir kitų ne pirmojo būtinumo prekių pirkimą.

„Nielsen Co.“ viceprezidentas Toddas Hale’as ironizuoja, kad „amerikietis vartotojas akivaizdžiai grįžta prie bazinių poreikių.

Filosofija, greičiausiai, tokia: „Jei tai nevalgoma, man tai nereikalinga“.

Taigi labiausiai išaugo (32 proc.) pardavimai kategorijoje, abstrakčiai pavadintoje „sezoninis bendrasis asortimentas“, kurią sudaro tokios prekės kaip druska apledėjimo šalinimui, šildytuvai, dovanos, atvirukai ir pan. – ekspertai tai aiškina neįprastai šalta žiema ir tuo, kad dauguma žmonių šiemet per Valentino dieną nusprendė apsiriboti simbolinėmis dovanomis.

Antrojoje vietoje – konservai, taip pat produktų laikymui skirtos rankinės ir mažieji šaldytuvai, rašo S. Gregory. 11,5 proc. išaugęs šių produktų pardavimas aiškinamas „tėvų ir senelių filosofija“ – išsaugoti produktus ir sutaupyti kelis dolerius.

Taip pat daug parduodama tokių prekių kaip miltai, mielės, mėsa, daržovės, kruopos, sūris ir alkoholiniai gėrimai.

O sausainių ir vaflinių ragelių pardavimas nukrito 9,7 proc. – krizės metu žmonės apsieina be deserto.

Vandens buteliuose pardavimai sumažėjo 11 proc. – žmonės pradėjo gerti vandenį iš krano.

31,5 proc. mažiau parduodama fotoaparatų ir fotografavimo reikmenų. „Kas gi norės prisiminti šiuos laikus?“ – aiškina rinkos tyrėjai.

Žurnalų pardavimai sumažėjo 17,1 proc.

Taip pat sumažėjo sodininko įrankių, vonios reikmenų, oro gaiviklių ir pan. pardavimai. Leidinys, remdamasis ekspertų nuomone, pateikia tokią išvadą: panašu, kad grįžimo prie būtinųjų poreikių tendencija į rinką atėjo ilgam.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją