Trečiadienį G.Žiemelis „Agrowill Group“ stebėtojų tarybai įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Mūsų turimas akcijų paketas neleidžia įtakoti „Agrowill Group“ įmonės sprendimų. Juolab artimiausiame akcininkų susirinkime mes, kaip akcininkai, pritarsime įstatinio kapitalo didinimui išleidžiant naujas akcijas. Jeigu ši teisė bus realizuota, mūsų paketas dar sumažės per pusę. Iki tol ketinome didinti turimą akcijų paketą, nes siekėme plėsti „Agrowill Group“, įsigydami kitas žemės ūkio bendroves ir planuodami parduoti savo turimos žemės portfelį. Pablogėjus finansavimui įsigyti naujas bendroves tapo sudėtingiau, todėl šiuos planus atidėjome neribotam laikui“, - sakė iš „Agrowill Group“ valdybos pirmininko pareigų pasitraukiantis Gediminas Žiemelis.

Pasak jo, šiandien pagrindiniai AB „Agrowill Group“ tikslai yra efektyviau išnaudoti savo turimą gamybinę bazę, kuri dirba 40-45 proc. efektyvumu bei minimaliomis sąnaudomis padidinti pajamas ir pelną. Tai įmanoma padaryti tik labai didelį dėmesį skiriant gamybai. Todėl ir įmonės valdymas yra nukreipiamas pagrindine gamybine linkme.

Šiuo metu „Agrowill Group“ valdo apie 36 tūkst. hektarų dirbamos žemės bei daugiau nei 7 tūkst. melžiamų karvių bandą. Per 2008 metus gauta 72,7 mln. Lt pajamų, t.y. 69 proc. daugiau palyginti su 2007 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją