Turgaviečių savininkai ir atsakingi asmenys susirūpinę dėl mažų skerdyklų, kurios šiuo metu teikia mėsos žaliavą turgavietėms, ateities. Jiems kelia nerimą tai, ar nebus uždarytos šios mažos skerdyklos, ar nereikės kiaulių ir galvijų vežti skersti į kitą Lietuvos kraštą.
Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus pavaduotojas Darius Remeika informavo, kad mažo pajėgumo perdirbimo įmonėms keliami supaprastinti reikalavimai, reikia gerokai mažiau patalpų, mažesni kitokie sanitariniai higieniniai reikalavimai. Tačiau maisto produktų kokybę ir saugą turi leisti užtikrinti.
Turgaviečių asociacijos nariai sakė, kad turgaviečių veterinarinės kontrolės tvarką reikia papildyti kontroliuojančios institucijos teisėmis ir pareigomis, taip pat išaiškinti "mėsos gamybos" sąvoką, pakoreguoti valstybinės veterinarinės priežiūros įkainius.
Pasak VMVT direktoriaus Kazimiero Lukausko, kol kas tik 7 proc. turgaviečių veikia savikontrolės sistema, daugiau nei 56 proc. esamų turgaviečių jas rengiamasi įgyvendinti. Palyginti su praėjusiais metais, kai patikrinimai buvo keičiami į periodinius, užregistruojama daugiau pažeidimų - sanitarijos, personalo higienos ir panašiai.
Pasitarime dalyvavę Seimo narys Eduardas Šablinskas, turgaviečių asociacijos prezidentas Nikolajus Dubnikovas pabrėžė, kad reikia liberalizuoti smulkiojo verslo sąlygas, nestatyti jam nereikalingų biurokratinių kliūčių, o turgų administracijos privalo suteikti reikiamas sąlygas prekiautojams.
E. Šablinskas pasiūlė per dvi savaites turgaviečių savininkams pateikti savo paruoštus veterinarinės priežiūros turgavietėse tvarkos pasiūlymus, projektus.