2009 m. kovo 1 d. per ES aukščiausiojo lygio susitikimą Europos Komisija atmetė Vengrijos prašymą suteikti Rytų Europos šalims 190 mlrd. eurų finansinę paramą.

Anksčiau per ES aukščiausiojo lygio susitikimą Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Gordonas Brownas pareiškė, kad vietoj, to, kad prašytų pinigų iš Europos Sąjungos, Rytų Europos šalys pagalbos gali kreiptis į TVF. Jis pridūrė, kad Vengrijai ir Latvijai TVF jau suteikė kreditus, atitinkamai, 14,5 ir 1,6 mlrd. dolerių.

Padėti Rytų Europos šalims, taip pat Vidurio Europos šalims vasario mėn. pabaigoje sutiko tarptautinės finansinės institucijos: Pasaulio bankas, Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas, taip pat Europos investicijų bankas. Šios institucijos Europos bankams ketina skirti 24,5 mlrd. eurų. Europos investicijų bankas pareiškė, jog gali bet kuriuo metu pervesti finansų organizacijoms 5,7 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją