Apie tai DELFI penktadienį patvirtino Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos (LSVPA) pirmininkė Zita Sorokienė. Turgaus prekeiviai taip pat esą privalės turėti visus prekių kilmę įrodančius dokumentus.

DELFI primena, kad speciali darbo grupė sukurta po to, kai smulkieji verslininkai atšaukė mitingą dėl ketinimų turguose įvesti kasos aparatus.

„Jeigu bus kas nors blogai rasta, visa atsakomybė teks prekiautojui“, – DELFI sakė Z. Sorokienė.

Jos teigimu, anksčiau turguose produktai taip pat buvo registruojami, tačiau maždaug prieš pusmetį buvo nustota tai daryti.

Taip pat, anot Z. Sorokienės, turguose matomose vietose ketinama iškabinti specialius informacinius plakatus, kad pirkėjas visada gali paprašyti pirkimo kvito, kuriame aiškiai nurodoma, kokia yra prekės kilmė, importuotojas.

„Ir dabar teisės aktuose yra nurodyta, kad pirkėjui pareikalavus pardavėjas turi duoti kvitą, tačiau žmonės to nežino.Verslo liudijimo turėtojai turi čekių knygutę, kuriuos ir turi išduoti“, – sakė Z. Sorokienė.

Darbo grupė savo išvadas ketina tvirtinti pirmadienį.

DELFI primena, kad Žemės ūkio ministerija, siekdama sugriežtinti apskaitą turguose, siūlė perpardavėjams numatyti prievolę turėti kasos aparatą. Tokios idėjos ypač papiktino smulkiuosius verslininkus, kurie Vyriausybei grasino daugiatūkstantiniu mitingu.

LSVPA duomenimis, turguose parduodama maždaug 10 proc. visos į Lietuvą įvežamos mėsos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją