Kreipimesi į visus šalies vežėjus Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių transporto įmonių atstovai teigia, kad per visus aktyvaus darbo metus vežimo įkainiai nedidėjo, o dėl smarkios konkurencijos paslaugų kaina nuolat mažėjo.

Tačiau atėjo tas laikas, sakoma kreipimesi, kai minimalų pelną uždirbantys Lietuvos vežėjai nebeturi iš ko kompensuoti padidėjusių sąnaudų, o mokesčiai ir rinkliavos verčia branginti krovinių gabenimo paslaugas.

Praėjusiais metais kelių transportą užgulusi sunkesnė mokestinė našta - privalomasis civilinės atsakomybės draudimas, investicijų į naujas technologijas neapmokestinimo lengvatos panaikinimas, išaugę mokesčiai į kelių fondą, darbuotojų mokymą ir kvalifikacijos kėlimą - įtakoja transporto bendrovių verslo sąlygas. Gerokai padidėjusi ir iki šiol vis didėjanti mokestinė našta nebesuteikia galimybių dirbti, nedidinant vežimo tarifų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją