Padėtis iš tiesų nekokia. Dar praėjusių metų rudenį "Topo centras" uždarė beveik dvi dešimtis parduotuvių Latvijoje. Tiesa, bendrovės "AG Group", valdančios "Topo centro" parduotuvių tinklą, valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika tuo metu kalbėjo, kad veikla šioje šalyje tik pristabdoma, o ne nutraukiama. Ją numatoma atnaujinti, vos tik išauš geresni laikai.

Vis dėlto geresnių laikų dabar tenka laukti ne tik Latvijoje, bet ir Lietuvoje. Neseniai duris užvėrė sostinės Pilaitės mikrorajone įsikūrusi "Topo centro" parduotuvė.

Buitine ir skaitmenine technika prekiaujančių parduotuvių dešimtyje šalies miestų turinčios "Avitelos" pardavimo vadovas Ramūnas Gudauskas sakė pastebėjęs, kad pirkėjai tapo atsargesni, pasikeitė jų pirkimo įpročiai.

Kitas buitine technika prekiaujantis tinklas "Elektromarkt" jau suskubo griebtis antikrizinių veiksmų.

"Nesiruošiam sėdėti sudėję rankų, nes laikas bėga ne mūsų naudai, todėl veiklos sąnaudas reikia mažinti nedelsiant. Planuojame iš naujo derėtis dėl nuomos sutarčių, peržiūrėti kai kurių parduotuvių darbo laiką, esame numatę ir mažinti etatus", – informacija apie pokyčius dalijosi bendrovės "Elektromarktas" generalinis direktorius Ruslanas Šaraškinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją