Neoficialiomis žiniomis, Lietuvos kooperatyvų sąjungos „Lietkoopsąjungos“ nariai derasi bent dėl 30 tinklinių parduotuvių perėmimo. Plėtrą planuojama finansuoti ne kreditais, bet savomis lėšomis.

Prekybos centrai pripažįsta, kad planuota plėtra gali ir neįvykti.

Renata Saulytė, „Maximos“ atstovė, teigia, kad kol kas uždaryti parduotuvių rajonų centruose neplanuojama, tačiau padėtis blogėja sparčiau nei tikėtasi, prognozuoti, ar šis žingsnis nebus žengtas - nesiima. Sustabdyti visi plėtros planai, ir neaišku, ar šiais metais pavyks atidaryti ir suplanuotus 5 naujus prekybos objektus.

„Parduotuves uždarinėjome ir pernai bei užpernai. Uždarysime ir šiais metais“, – pripažįsta Dainius Dundulis, UAB „Norfos mažmena“ valdybos pirmininkas.

Kol kas apie plėtrą pigesnių prekių segmente galvoja tik UAB „Palink“, valdanti „Iki“ ir „Cento“ prekybos tinklus ir teigianti, jog šiemet atidarys 18 parduotuvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją