Nuo sausio pasikeitus įstatymams NPD
žmonėms, kurių mėnesio pajamos viršija 3150 Lt neatskaičius mokesčių.

Finansų ministerijos pateiktame aiškinime rašoma, kad perskaičiuojant metinį NPD bus atsižvelgiama tik į apmokestinamas pajamas.

Šiems pakeitimams Vyriausybė turėtų pritarti trečiadienį, o Seimas jų planuoja imtis kitą savaitę.

Ir toliau skaičiuojant metines pajamas, nuo kurių taikomas NPD, nebus įtraukiami už vaikus gauti vaiko pinigai ir invalidumo išmokos, našlaičių pensijos. Tačiau ir toliau bus skaičiuojamos visos papildomos pajamos, pavyzdžiui, loterijų laimėjimai ar pajamos už parduotus vertybinius popierius.

„Mes stengsimės, kad skaičiavimo tvarka pensininkams būtų kuo paprastesnė", – DELFI pirmadienį po ministrų pasitarimo sakė socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys.

DELFI primena, kad paaiškėjus, jog pensijos bus skaičiuojamos į pajamas NPD dydžiui nustatyti pensininkai piktinosi papildomai apmokestinami. Pensininkų organizacija „Bočiai" sausio pabaigoje susitikime su premjeru Andriumi Kubiliumi prašė neįtraukti pensijų į metines pajamas, nuo kurių skaičiuojamas NPD.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją