2008 metais UAB „Centrum“ į keturių žvaigždučių viešbučių tinklo „Centrum Hotels“ plėtrą investavo 30 mln. litų. „Centrum Hotels“ viešbučiuose vietų skaičius pernai padidėjo 25 proc. (nuo 348 iki 433), o, Vilniaus senamiestyje atidarius naują konferencijų centrą, konferencijoms ir kitiems renginiams skirtas plotas išaugo beveik 3 kartus (nuo 434 iki 1285 kv. m). „Mūsų pasirinkta strategija orientuotis į keliaujančius verslininkus bei konferencinį turizmą pasiteisino. Pardavimų augimą ypač įtakojo pernai Vilniaus senamiestyje duris atvėręs naujas viešbučio „Artis Centrum Hotels“ konferencijų centras ir naujas šio viešbučio korpusas“, – sakė UAB „Centrum“ generalinio direktoriaus pavaduotojas A.Vainora.

Pasak A.Vainoros, šiemet apie pardavimų augimą ir tolesnę plėtrą kalbėti sunku, nes neigiamą įtaką visam viešbučių verslui Lietuvoje daro nuo 5 iki 19 proc. padidintas PVM mokestis, sustabdyta Lietuvos skrydžių bendrovės „flyLAL“ veikla, sumažėjęs kitų aviakompanijų skrydžių iš Vilniaus skaičius, o taip pat dėl finansų krizės ir pasaulio ekonomikos lėtėjimo mažėjantys turizmo srautai ir dalykinių renginių mąstai.

„Užsienio turistams ir verslininkams Lietuva tapo ne tik brangiu, bet ir sunkiai pasiekiamu kraštu, todėl mūsų šalis akivaizdžiai pralaimi konkurenciją aplinkinėms valstybėms“, – konstatuoja A.Vainora.

„Centrum Hotels“ tinklui, kurį valdo UAB „Centrum“, priklauso keturių žvaigždučių viešbučiai Vilniuje „Artis Centrum Hotels“ ir „Ratonda Centrum Hotels“ bei viešbutis „Monika Centrum Hotels“ Rygoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją