Sausio mėn. 95 procentai gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą per artimiausius 12 mėn. (gruodžio mėn. – 91 proc.).

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis kritęs

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis 2009 m. sausio mėn. buvo minus 56. Tai pats mažiausias pasitikėjimo rodiklis per visą tyrimo laikotarpį nuo 2001 m. gegužės mėn. Palyginti su 2008 m. gruodžio mėn., jis sumažėjo 5 procentiniais punktais.

Palyginti su praėjusiu mėnesiu, daugiau gyventojų prognozavo bedarbių skaičiaus augimą, savo namų ūkio finansinės padėties blogėjimą ir tikėjosi mažiau sutaupyti per artimiausius 12 mėn.

Sausio mėn. 11 procentų gyventojų teigė, kad namų ūkio finansinė padėtis per praėjusius metus pagerėjo, 39 – kad pablogėjo, o 51 procentas gyventojų atsakė, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per metus nepasikeitė (gruodžio mėn. – atitinkamai 17, 35 ir 48 proc.).

Vertindami savo šeimos finansinės padėties tikėtinus pokyčius per artimiausius 12 mėn., 5 procentai gyventojų nurodė, kad tikisi pagerėjimo, 63 – pablogėjimo (gruodžio mėn. – atitinkamai 6 ir 54 proc.). 30 procentų gyventojų mano, kad jų namų ūkio finansinė padėtis per artimiausius metus nesikeis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją