„Reikėtų konkretaus, tikslaus atsakymo pagal mūsų parengtus reikalavimus, kas bus įvykdyta. Ne taip, kaip mes šiandien kalbame aptakiai", – penktadienio pavakarę po susitikimo su premjeru sakė LSVPA pirmininkė Zita Sorokienė.

„Žinokite verslininkai yra nenusiteikę mitinguoti, jie nori užsidirbti sau duonai, ypatingai tokiomis sunkiomis ekonominėmis sąlygomis", – tvirtino ji.

Jos teigimu, vasario 3 dieną planuojamame mitinge gali dalyvauti apie 23 tūkst. žmonių

Premjeras tvirtina, kad kartu su smulkiaisiais sutarta, jog verslo liudijimai nebus naikinami, tačiau gali būti atsisakyta dalies veiklų, kuriomis gali verstis verslo liudijimų turėtojas, pavyzdžiui, stambiose statybose.

A. Kubilius taip pat sako, kad per ateinančią savaitę bus parengti smulkiųjų netenkinančių sveikatos draudimo ir „Sodros" mokesčių pakeitimai.

„Mes sutarėme, kad kitos savaitės pradžioje arba vėliausiai viduryje turi būti projektai, kuriuos mes aptarsime su asociacijos žmonėmis. Tikslas yra, kad po savaitės mes jau tai priimtume Vyriausybės posėdyje ir teiktume Seimui skubos tvarka pataisyti įstatymus", – po susitikimo tvirtino premjeras.

DELFI primena, kad pagal nuo sausio įsigaliojusią tvarką žmonės, dirbantys su verslo liudijimais, per metus turi sumokėti 9 proc. sveikatos draudimo mokestį nuo visų pajamų. LSVVA teigimu, tai kartais gali būti daugiau nei smulkiojo verslininko pelnas, todėl siūloma numatyti fiksuotą dydį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją