T.Kučinskas anksčiau buvo minimas kaip galimas kandidatas į Lietuvos ambasadoriaus Didžiojoje Britanijoje postą.

“Gėrimų versle esu jau 17 metų, kurie atnešė neeilinius iššūkius ir kartu neeilines verslo pergales. Po tiek laiko aktyvaus darbo subrendo sprendimas padaryti nedidelę pertrauką ir skirti laiko jau seniai atidėliotoms verslo strategijos, vadybos bei lyderystės studijoms. Neatsisveikinu nei su verslu, nei su „Carlsberg“, nes planuoju sugrįžti ir su naujomis jėgomis pasitikti būsimus iššūkius kompanijos viduje ar išorėje neapsiribojant Baltijos šalių ar Rytų Europos regionu“, - sakė T.Kučinskas.

T.Kučinskas į „Carlsberg” grupę atėjo prieš 10 metų, kuomet 1999-siais danų aludariams įsigijus „Švyturio“ alaus daryklą, T.Kučinskas buvo paskirtas jos generaliniu direktoriumi. „Carlsberg” tuomet T.Kučinską persiviliojo iš „Pepsi Cola General Bottlers Baltics”.

T.Kučinskui buvo patikėta vadovauti „Švyturio” ir „Utenos alaus” daryklų susijungimui 2000 metais, kai „Carlsberg” tapo “Baltic Beverages Holding” (BBH) koncerno bendrasavininkais. 2003-siais, įvertinus išskirtinius “Švyturio-Utenos alaus” bendrovės rezultatus, T.Kučinskas buvo paskirtas naujai įkurto “BBH Baltic” padalinio, jungiančio trijų Baltijos šalių daryklas, prezidentu.

“Carlsberg Baltic” Lietuvoje valdo alaus rinkos lyderį “Švyturį-Utenos alų”, Latvijoje – “Aldario” o Estijoje – “Saku” alaus daryklas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją