„Darbuotojas nepraranda savo teisės į apmokamas kasmetines atostogas, kuriomis jis negalėjo pasinaudoti dėl savo ligos. Jam turi būti kompensuota už jo neišnaudotas kasmetines atostogas“, - teigiama teismo sprendime.

Jei darbuotojas yra atleidžiamas arba išeina iš darbo savo noru, vietoj atostogų turi būti išmokėta kompensacija.

Savo sprendimą ETT grindžia 1993 m. ES Darbo laiko direktyvoje įtvirtinta nuostata, kad darbuotojai turi „teisę į minimalios trukmės apmokamas kasmetines atostogas“.

ETT priėmė šį sprendimą, svarstydamas vieno Vokietijos draudimo bendrovės „Deutsche Rentenversicherung Bund“ darbuotojo ir penkių Didžiosios Britanijos Mokesčių ir muitinės tarnybos darbuotojų bylas.

Nors darbuotojai džiaugiasi dėl tokio ETT sprendimo, verslininkai suskubo jį pasmerkti.

Didžiosios Britanijos Prekybos rūmų generalinis direktorius Davidas Frostas teigia, kad, atsižvelgiant į šiuo metu vyraujančią ekonominę krizę, ETT sprendimas yra nelogiškas.

„Nesuprantu šio sprendimo logikos. Didžiosios Britanijos verslui susiduriant su pačiu rimčiausiu šioje kartoje ekonominiu nuosmukiu, šis sprendimas suduos stiprų smūgį bendrovėms pačiu blogiausiu įmanomu laiku“, - teigė D. Frostas.

„Kai bus panaudojamos sukauptos atostogos, bendrovės arba susidurs su sunkia resursų perskirstymo užduotimi, arba su didelėmis išskirtinėmis išlaidomis, kas neabejotinai sutrikdys jų pinigų cirkuliaciją“,- aiškino Didžiosios Britanijos Prekybos rūmų generalinis direktorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją