Institutas siūlo įmonėms panaikinti avansinio pelno mokesčio mokėjimą, nustatyti už privalomojo sveikatos draudimo įmokas gaunamą bazinį privalomosios sveikatos priežiūros paslaugos paketą, leisti įmonėms susigrąžinti investicijas į infrastruktūrą iš naujų jos naudotojų.

LLRI prezidentė Rūta Vainienė sako, kad vienas svarbiausių ir operatyviausiai privalomų išspręsti klausimų - verslo padėtis. Privertusi verslą susispausti mokant didesnius mokesčius, valdžia turi nedelsdama ir žymiai palengvinti jo sąlygas. Suprasdamas poreikį formuoti biudžetą, LLRI siūlo, kad mažoms įmonėms - apmokestinamosios pajamos iki 24 mln. Lt - nereikėtų mokėti avansinio pelno mokesčio. Institutas taip pat siūlo numatyti, kad ateityje šio mokesčio tvarka kistų ir kitoms įmonėms.

"Šiuo metu avansinio pelno mokesčio suma apskaičiuojama pagal prieš tai buvusių mokestinių laikotarpių pelną. Nenormalu, kad už 2009 m. I-III ketvirtį turi būti mokamas ketvirtadalis 2007 m. pelno. 2007-ieji metai buvo vieni pelningiausių, tad avansinis mokėjimas tampa sunkia našta. Leidžiant mažoms įmonėms jų nemokėti, bent iš dalies spręstųsi apyvartinių lėšų stygiaus problema", - sako R. Vainienė.

R. Vainienės teigimu, nustačius bazinį privalomosios sveikatos priežiūros paslaugos paketą, gaunamą už privalomojo sveikatos draudimo įmokas, būtų galima matyti, kokią paslaugą nusiperki mokėdamas sveikatos draudimo įmokas. "Tai atvertų galimybes papildomajam sveikatos draudimui", - aiškina LLRI vadovė.

Per artimiausius ketverius metus LLRI ragina įgyvendinti 138 pasiūlymus valstybės valdymo pertvarkos, finansų politikos, verslo bei investicijų, energetikos, susisiekimo ir komunikacijos, aplinkos politikos, švietimo ir mokslo pertvarkos bei sveikatos apsaugos srityse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją