Įvairių sričių pasaulio viešosios politikos centrų (angl. „think tanks“) tyrime užfiksuota, kad Lietuvoje yra 13, Latvijoje 9, Estijoje 15 viešosios politikos centrų.

LLRI yra vienintelis iš Baltijos valstybių įtrauktas į geriausių sąrašus. LLRI prezidentė Rūta Vainienė džiaugiasi, kad institutas aukštai įvertintas ne tik Rytų Europos regione, bet ir visame pasaulyje.

Geriausiu viešosios politikos centrais pripažintas Chatham House (D.Britanija), International Institute for Strategic Studies (D.Britanija), Stockholm International Peace Research Institute (Švedija).

Tokio pobūdžio įvairių sričių pasaulio viešosios politikos centrų (angl. „think tanks“) tyrimas pasaulyje atliktas pirmą kartą. Pensilvanijos universiteto (JAV) atstovai pasinaudojo praėjusiais metais išplatintu pilotiniu tyrimo variantu, kuriame LLRI buvo pripažintas 10 Centrinėje ir Rytų Europoje ir taip pat patekęs į geriausiųjų pasaulyje sąrašą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją