Koncernui per antrinę įmonę priklausanti bendrovė „Švyturys-Utenos alus“ šiuo metu atleidžia 64 iš 628 darbuotojų. Kaip DELFI sakė bendrovės Korporatyvinių reikalų direktorius Dainius Smailys, daugiau atleidimų šiemet neplanuojama.

„Sausio mėnesio prekybos rodikliai parodė, kad mūsų pardavimus daug labiau, nei prognozavome lėmė nuo Naujų metų 10 proc. pakeltas akcizas alui bei 20 proc. sidrui ir įsigaliojęs naktinės prekybos draudimas. Dėl mažėjančių gamybos ir pardavimų apimčių įmonėje vykdomas veiklos efektyvinimo planas, apimantis visas veiklos sritis“, - atleidimo priežastis vardijo jis.

Anot „Carlsberg“ atstovų, pertvarkos Danijoje, Norvegijoje ir Baltijos valstybėse atliekamos vadovaujantis analogiškais Prancūzijoje, Italijoje ir Didžiojoje Britanijoje įgyvendintais reorganizavimo planais.

Dėl planuojamo keisti platinimo modelio „Carlsberg“ pradės derybas su Danijos profsąjungomis dėl 150 darbo vietų panaikinimo.

„Carlsberg“ atstovų teigimu, Norvegijoje laukia „žymus išlaidų ir darbuotojų sumažinimas“, tačiau daugiau detalių nepateikė.

„Carlsberg“ Baltijos šalyse per „Baltic Beverage Holding" (BBH) valdo „Švyturį-Utenos alų", "Aldarį" (Latvija) ir „Saku” (Estija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją