Pagal nuo sausio įsigaliojusias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas, nuo sausio prekyba alkoholiu mažmeninėse prekybos vietose draudžiama nuo 22 val. iki 8 val. ryto. Naktinė prekyba alkoholiu negalima nei degalinėse, nei didžiuosiuose prekybos centruose, nei specializuotose alkoholio parduotuvėse.

Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos (VTAKT) nuomone, jeigu alkoholiniai gėrimai nėra pilstomi ir nėra organizuojamas jų vartojimas, tokiu atveju vykdoma ne viešojo maitinimo veikla, o mažmeninė prekyba. Būtent mažmeninei prekybai turi būti taikomi Alkoholio kontrolės įstatyme numatyti apribojimai.

„Čili Holdings" ginasi

„Čili“ restoranuose „išsineštinai ir už išskirtinę kainą“ siūloma įvairių rūšių alaus, vyno, degtinės ir brendžio. Jų galima įsigyti įvairiuose miestuose, kur įsikūrę restoranų tinklą valdančios bendrovės „Čili Holdings" padaliniai.

„Čili Holdings" generalinis direktorius Dainius Kalina aiškina, kad alkoholiu išsinešimui naktimis prekiauta ir iki prekybos alkoholiu sugriežtinimo. „Ta pati licencija prekybai alkoholiu galioja tiek restorane, tiek išsinešimui. Manome, kad įstatymo nuostatų mes tikrai nepažeidžiame – tai, ką buvo galima daryti anksčiau, galima daryti ir dabar – iš esmės niekas nepasikeitė“, - DELFI sakė D. Kalina. Jis sako, kad įstatymas pasikeitė mažmeninės prekybos, o ne viešojo maitinimo įstaigoms.

„Jeigu jie taip sakė, tai gal gali taip ir parašyti išduodami licencijas. Nes išduodamose licencijose parašyta „prekybai vietoje ir išsinešimui“. Nežinau, kuo skiriasi išsinešimas iki 22 val. ir po jos“, - DELFI patikslinus, kad, VTAKT nuomone, mažmeninė prekyba laikytina alkoholio prekyba išsinešimui, kalbėjo D. Kalina.

„Čili Holdings" alkoholiu naktimis žada prekiauti ir toliau.

Naktinė prekyba alkoholiu vykdoma ir laisvalaikio centre GCW Vilniuje. II aukšto bare visą parą siūloma nusipirkti ir išsinešti alaus ir sidro skardinėse, vyno, brendžio ir degtinės buteliuose.

VTAKT direktorius Česlovas Balsys DELFI sakė, kad tarnyba, sužinojusi, jog prekyba išsinešimui vykdoma po 22 val., bandytų pradėti tokius atvejus tirti. DELFI patikslina, kad tiek GCV, tiek kai kurie „Čili“ restoranai dirba ir alkoholiu išsinešimui prekiauja iki paryčių.

Už nustatytus įstatymo nuostatų pažeidimus įmonėms grėstų 500-2000 Lt bauda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją