Iš darbo numatoma atleisti 1,6 tūkst. darbuotojų. Sausio 1 d. darbo neturėjo 5,7 proc. darbingų šalies gyventojų.

Gruodžio mėnesį į Darbo biržą ieškodami darbo kreipėsi 28,2 tūkst. asmenų, tai yra du kartus daugiau negu per atitinkamą 2007 m. laikotarpį. Tačiau jiems biržą gali pasiūlyti vis mažesnį darbų pasirinkimą - užregistruota apie 10 tūkst. laisvų darbo vietų, tai perpus mažiau negu paskutinįjį 2007 m. mėnesį.

Daugiausia tokį augimą įtakojo dėl nepalankių ekonominių sąlygų, įmonių bankrotų bei reorganizacijos atleisti darbuotojai.

Sausio 1 d. didžiausia darbingo amžiaus gyventojų dalis buvo registruota Akmenės r. (10,9 proc.), Druskininkų (10,8 proc.) ir Ignalinos r. (8,9 proc.) savivaldybėse.

Mažiausia ieškančių darbo asmenų buvo tarp Elektrėnų (2,1 proc.), Neringos (2,2proc.) ir Trakų r. (2,7 proc.) savivaldybių darbingo amžiaus gyventojų. Iš didžiųjų šalies miestų mažiausias ieškančių darbo asmenų procentas buvo Kaune (4,3 proc.), didžiausias - Panevėžyje (7,4 proc.).

Šių metų sausio 1 d. darbo biržoje buvo registruota 121,3 tūkst. ieškančių darbo asmenų, iš jų bedarbio statusą turėjo 95 tūkst. Teritorinėse darbo biržose įregistruoti asmenys sudarė 5,7 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją