A. Kubiliaus teigimu, bus ieškoma būdų, kaip padėti verslui išgyventi šį nelengvą laikotarpį. Jau penktadienį ketinama surengti pasitarimą, per kurį bus pradedamos svarstyti ekonomikos skatinimo priemonės.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministro Rimanto Jono Dagio, jei valstybei nesudarys sunkumų surinkti pajamas ir bus išspręstos skolinimosi problemos, lėšų bedarbių pašalpoms turėtų užtekti.

Sausio 1 dieną darbo biržoje buvo registruota 121,3 tūkst. ieškančių darbo asmenų, iš jų bedarbio statusą turėjo 95 tūkst.

Daugiausiai ieškančių darbo tarp darbingo amžiaus gyventojų buvo registruota Akmenės r. (10,9 proc.), Druskininkų (10,8 proc.) ir Ignalinos r. (8,9 proc.) savivaldybėse. Mažiausiai ieškančių darbo asmenų buvo tarp Elektrėnų (2,1 proc.), Neringos (2,2 proc.) ir Trakų r. (2,7 proc.) savivaldybių darbingo amžiaus gyventojų.

Iš didžiųjų šalies miestų mažiausias ieškančių darbo asmenų procentas buvo Kaune (4,3 proc.), didžiausias - Panevėžyje (7,4 proc.).

Praėjusių metų gruodį į darbo biržą kreipėsi 28,2 tūkst. bedarbių, tai yra du kartus daugiau negu per atitinkamą 2007 m. laikotarpį.

Daugiausia tokį augimą lėmė dėl nepalankių ekonominių sąlygų, įmonių bankrotų bei reorganizacijos atleisti darbuotojai. Vien per paskutinįjį 2008 m. mėnesį teritorinės darbo biržos gavo 35 pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimus, arba 9 kartus daugiau negu 2007 m. gruodį. Iš darbo numatoma atleisti 1,6 tūkst. darbuotojų, teigiama Lietuvos darbo biržos pranešime.

Darbo biržų specialistai gruodį ieškantiems darbo galėjo pasiūlyti apie 10 tūkst. laisvų darbo vietų - tai perpus mažiau negu paskutinįjį 2007 m. mėnesį. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo registruota pardavėjams, metalinių konstrukcijų ruošėjams ir montuotojams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovininių transporto priemonių vairuotojams, lengvųjų automobilių ir taksi vairuotojams, virėjams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją