Didžiausią mažmeninės prekybos tinklą valdančios bendrovės „Maxima LT" atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė sako, kad, kaip ir kasmet, prekybos centruose žiemai ruoštasi iš anksto. Anot jos, tai daryta nepaisant to, kad kelios pastarosios žiemos buvo toli gražu nežiemiškos.

Nors slidžių, rogučių, pačiūžų, patiesalų čiuožti nuo kalno sandėliuose buvo likę pakankamai nuo praėjusių metų, žiemos inventoriaus užsakyta ir šįmet. „Visos šios prekės parduotuvėse buvo iškeltos į priekį, kad jas žmonės matytų“, - aiškino R. Saulytė.

Žmonės noriai pirko Kinijoje ar ES šalyse gamintas slides, kiek mažiau populiarios pačiūžos. Tėvai vaikams skubėjo pirkti rogutes. „Jei žiema bus tokia, kokia yra dabar, tai tikrai bus vienos populiariausių šių metų prekių“, - prognozavo „Maxima LT" atstovė.

Šiomis dienomis prekybos centruose ypač paklausūs sniego kastuvai ir nemaistinė druska takams barstyti.

Rogutes keičia į snieglentes

Bendrovės „Hawaii Express“ parduotuvės Vilniuje vedėjas Julius Kvietkauskas aiškina, kad žiemos prekių paklausa išaugo šeštadienį, nors apie gausų sniegą skelbta anksčiau. „Tik kad žmonės netiki tomis prognozėmis“, - sakė J. Kvietkauskas.

Anot jo, daugiausia perkamos lygumų slidės. Jas užsidėjus tuoj pat galima išbandyti iškritusį sniegą. Populiariausios slidės – kainuojančios 500-600 Lt, tačiau paprastesnių komplektą galima įsigyti ir už 400 Lt. Į komplektą įeina apkaustai, batai, slidės ir lazdos.

Gausiai pasnigus ypač susidomėta rogutėmis, tačiau jų bendrovei priklausančiose parduotuvėse nėra. Vietoje rogučių dažnai vaikams perkamos snieglentės. „Praktiškai Lietuvoje vaikams užtenka kalniukų pasivažinėti ir išmokti čiuožti snieglente“, - aiškino parduotuvės vadovas.

Tuo tarpu tuo pačiu metu pernai, kai Lietuvoje žiema nekvepėjo, labiausiai domėtasi kalnų slidinėjimui reikalingu inventoriumi – kalnų slidėmis ir snieglentėmis.

Anykščiuose - slidininkų eilės

Apsirūpinę reikalingu inventoriumi žiemos pramogų mėgėjai skubėjo jį išbandyti. Anykščiuose ant Kalitos kalvos įkurtas kalnų slidinėjimo centras per laisvadienius sulaukė nemažai lankytojų. Anot centro vadovo Liudviko Avietės, su srautu susidoroti ne visada pavykdavo: buvo eilių prie inventoriaus, atsirado problemų su mašinų statymu.

Tačiau ant Kalitos kalvos nelaukiami rogutininkai - kalnas pritaikytas kalnų slidininkams. „Kartu rogutės ir kalnų slidės būti negali. Atskiros trasos tam nesame paruošę, dėl to buvo konfliktų su rogučių mėgėjais. Dabar populiariu pripučiamos priemonės, įvairiausios kameros. Jomis leidžiasi didžiausiais greičiais, būta ir susidūrimų su apačioje stovinčiomis sniego patrankomis“, - pasakojo L. Avietė.

Anot pašnekovo, buvo ir tokių žiemos sporto aistruolių, kurie slidinėdami sutiko Naujuosius metus. Naujųjų naktį kalnas dirbo iki 1 valandos nakties. „Tie, kurie čia buvo, liko patenkinti ir trasa, ir oru. Puiku, kad nebuvo padauginusių alkoholio“, - kalbėjo L. Avietė.

Anykščiuose ruošiama ir antra slidinėjimo trasa.

Vilniuje natūralaus sniego per mažai

Nuo sausio 2 d. sulaukęs daug žiemos sporto mėgėjų Liepkalnio trasoje Vilniuje džiaugiasi ir ja besirūpinančios viešosios įstaigos „Žiemos trasa“ vadovas Romualdas Glazauskas.

Vieni į sporto ir pramogų kompleksą atvyko su rogutėmis, kiti – su slidėmis, snieglentėmis ar įvairiausiais čiaužymo prietaisais. Čia netrūko ir žiūrovų.

Sekmadienį Liepkalnyje pradėjo dirbti ir antrasis – didysis – keltuvas, iki tol tedirbo vienas. R. Glazauskas teigia, kad dabartiniai orai tiek slidinėjimui, tiek sniego gamybai palankūs. Tačiau sniego galėtų būti ir daugiau - nors Kaune jo iškrito 44 centimetrai, Vilniuje – tik 10-12. Todėl slidinėjimui trūkstamą sniegą tenka ir toliau gaminti sniego patrankomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją