Laiške taip pat prašoma tarpininkavimo užtikrinant objektyvų iškilusių nesutarimų nagrinėjimą, informavo Užsienio reikalų ministerija. Daugiau kaip 2,7 mlrd. rublių (maždaug 90 mln. JAV dolerių) ieškinį Maskvos arbitražinis teismas ketina svarstyti kovo 11 dieną.

2001 metais tarp "Kaliningradskij delikates" ir Rusijos valstybinių rezervų agentūros buvo pasirašyta 19 mln. rublių sutartis dėl mėsos konservų pagaminimo ir pristatymo į Maskvą. Produkcija buvo pagaminta ir pristatyta laiku, su reikiamais dokumentais. Tačiau Maskvoje užsakovai atliko papildomus tyrimus, kurių rezultatai parodė, kad pagal tam tikrus parametrus pateikta produkcija neatitinka valstybinių standartų.

Užsakovui ir tiekėjui susitarus žodžiu, produkcija buvo grąžinta įmonei. Rusijos valstybinių rezervų agentūra "Kaliningradskij delikates" pinigų nemokėjo.

Pernai lapkritį įmonė gavo šios agentūros ieškinį, kuris daugiau kaip šimtą kartų viršija kontrakto sumą. Pretenzijų šiai įmonei pagrįstumo klausimas buvo keliamas ir Seimo Pirmininko Artūro Paulausko susitikimuose su Rusijos vicepremjeru Viktoru Christenka bei S. Franku.

Lietuvos ambasadorius Rusijoje Rimantas Šidlauskas šį klausimą taip pat kėlė susitikimuose su Rusijos Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininku Dmitrijumi Rogozinu bei Kaliningrado srities gubernatoriumi Vladimiru Jegorovu.

Antrinė Lietuvos uždarosios akcinės bendrovės "Vilkė" įmonė "Kaliningradskij delikates" yra viena iš stambiausių, maždaug 5 mln. JAV dolerių siekiančių, Lietuvos investicijų Kaliningrado srityje. Sėkminga šios įmonės veikla yra reikšminga kuriant Kaliningrado srities, kaip palankaus investicijoms ir verslo plėtrai regiono, įvaizdį, pabrėžiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją