"Rusija buvo ir išlieka rimta Lietuvos prekybos partnerė, ypač prekiaujant žemės ūkio ir maisto produktais. Esame suinteresuoti glaudesniu prekybiniu bendradarbiavimu su Rusija, ypač su jos sostine", - teigia Lietuvos maisto pramonės įmonių atstovai.

Kaip Eltos korespondentą informavo Lietuvos žemės ūkio tarptautinės prekybos agentūros generalinio direktoriaus pavaduotoja Rima Kėkštienė, UAB "Naujasis Nevėžis" Rusijos pirkėjus sudomino įvairių rūšių traškučiais ir sausais pusryčiais, AB "Anykščių vynas" - kelių rūšių vynais, nauja degtine "Lituanica" ir trauktine "Bobelinė", AB "Pieno žvaigždės" - pieno produktais, AB "Klaipėdos konditerija" - įvairiais kepiniais, AB "Naujoji Rūta" - saldainių rinkiniais.

Pasak R.Kėkštienės, šiuo metu eksportuojami lietuviški produktai per tarpininkus, o jie pasirenka tiktai ilgą galiojimo laiką ir didelę paklausą turinčius produktus, pavyzdžiui, fermentinius sūrius. Kiti produktai kol kas įvežami gerokai mažesniais kiekiais, todėl juos sunkiau surasti Maskvos ir visos Rusijos parduotuvėse.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją