Gruodžio 12 d. Europos Vadovų Taryba patvirtino Europos ekonomikos atgaivinimo planą. Viena iš jo priemonių – papildomos EIB lėšos, skirtos smulkaus ir vidutinio verslo projektams finansuoti. 2009-2010 m. EIB šiuo tikslu papildomai skirtų apie 2,5 mlrd. eurų kasmet, paskolas, kaip ir iki šiol, teikdamas per komercinius bankus.

Mažieji mūsų šalies komerciniai bankai, kurių veikla orientuota į paskolų smulkiam ir vidutiniam verslui Lietuvoje teikimą, dėl EIB reikalavimų komerciniams bankams ir žemesnių kredito reitingų negali pasinaudoti šio banko papildomos paramos ištekliais.

„Labai svarbu, kad, esant poreikiui, šalies smulkus ir vidutinis verslas turėtų kuo daugiau galimybių ir šaltinių pasiskolinti lėšų. Kreipėmės į Europos investicijų banką, prašydami supaprastinti EIB lėšų, skirtų smulkaus ir vidutinio verslo projektų finansavimui, skolinimo komerciniams bankams procedūras siekiant jas labiau pritaikyti prie Europos Sąjungos valstybių narių poreikių ir specifikos“, - sako finansų ministras A. Šemeta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją