Miesto valdžia tikina, kad sutartį pavyko pakeisti ir ji tapo naudinga savivaldybei.

„Savivaldybei yra naudinga turėti galimybę naudotis „Siemens arena“, nes taip mes galime sudaryti sąlygas organizuoti įdomius kultūrinius, meninius, visuomeninius, tačiau nekomercinius renginius. Kitu atveju, tokie renginiai apskritai nevyktų“, - DELFI antradienį teigė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Opozicijos atstovai tikina, kad panašūs renginiai galėtų vykti mažesnėse salėse, kur mažiau kainuotų.

„Tačiau panašu, kad „Rubicono“ aštuonkojis jau raizgo ir šitą miesto valdžią“, - DELFI teigė savivaldybės Kultūros komiteto pirmininkas Vidmantas Martikonis. Jo teigimu, dauguma iki šiol savivaldybės remtų renginių „Siemens arenoje“ buvo dirbtinai organizuoti, nesurinko pilnos salės žiūrovų.

Pagal atnaujintą sutartį vienas renginys „Siemens“ arenoje savivaldybei kainuos mažiausiai 70 tūkst. litų. Tokių renginių sutarta surengti mažiausiai dešimt.

Anksčiau miesto taryba renginiams „Siemens arenoje" pirkti buvo įsipareigojusi išleisti iki 1,5 mln. litų

Miestas rėmė areną

DELFI žiniomis, „Siemens arenos“ patalpų nuomos sutartyje anksčiau buvo numatyta, kad ji galioja iki 2012 m., tačiau ne ilgiau nei atsiras šioje sutartyje numatyta aplinkybė - bendrovė „Vilniaus pramogų parkas“ ar jos įgaliota įmonė gaus leidimą sklype šalia arenos įrengti Vilniaus pramogų parko zoną, skirtą gyvenamiesiems statiniams.

Tokiu būdu buvo sutarta, kad miestas rems neva pelno neduodančią areną, kol verslininkai neturės galimybės šalia pastatyti gyvenamųjų namų.

„Iš esmės sutartis jau yra pasibaigusi, ji nutrūko iš karto, kai buvo išduotas leidimas sklype statyti namus“, - įsitikinęs V. Martikonis.

G. Palucko teigimu, savivaldybė pakeitė sutartį taip, kad miestui tapo neprivaloma pirkti arenos paslaugas, tačiau jos ir toliau bus perkamos, kai reikės organizuoti didelio mąsto renginius.

„30 renginių per metus iš tiesų buvo per daug, tačiau mes pakeitėme sutartį taip, kad 30-ties privalomų renginių neliktų, vadinasi, nebereikės jų be reikalo prisigalvoti“, - aiškino savivaldybės administracijos vadovas.

Domėjosi Konkurencijos taryba

DELFI primena, kad savo paslaugas savivaldybei ne kartą siūlė bendrovė „Versenta”, valdanti „Utenos“ pramogų areną.

Nutraukti arba pakeisti diskriminuojančią „Siemens arenos“ patalpų nuomos sutartį savivaldybę dar pernai rudenį buvo įpareigojusi Konkurencijos taryba.

Šis sprendimas buvo apskųstas. Vilniaus apygardos administracinis teismas išnagrinėjęs skundą konstatavo, kad Konkurencijos tarybos priimtas sprendimas yra pagrįstas ir teisėtas, todėl nėra pagrindo jo keisti ar naikinti. Galutinį sprendimą šioje byloje turėtų priimti Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, o iki šio teismo sprendimo priėmimo Konkurencijos tarybos nutarimo galiojimas yra sustabdytas.

„Siemens arenos” šeimininkai įsitikinę, kad mieste nėra kitos uždaros erdvės, skirtos masiniams renginiams, kuriuose vienu metu galėtų lankytis daugiau kaip 4 tūkst. žmonių.

„Savivaldybė yra laisva rinktis, kur ji norėtų organizuoti renginius. Šiuo metu ji yra pasirašiusi nuomos sutartį su didžiausia ir moderniausia Lietuvoje, - DELFI komentavo areną valdančios bendrovės „SEVEN entertainment“ generalinis direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

Renginių, kuriuos 2008 m. buvo nusprendusi remti sostinės savivaldybė, sąrašą galima pamatyti čia.

DELFI žiniomis, šiuo metu savivaldybėje svarstomas Lietuvos ledo ritulio federacijos prašymas į savivaldybės remiamų renginių „Siemens arenoje“ sąrašą įtraukti 2009 m. balandžio 10-17 d. organizuojamas Pasaulio ledo ritulio I-ojo diviziono pirmenybes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją