Tačiau Rusijos kompanijos atstovas spaudai nepatvirtino, kad buvo imtas kreditas. „Tai netiesa“, – pareiškė „Lukoil“ atstovas ir daugiau komentarų nepateikė. Primename, kad praėjusį trečiadienį kompanijos prezidentas Vagitas Alekperovas pranešė, jog „Lukoil“ nesidera dėl ispanų bendrovės pirkimo.

Bet šaltinis agentūrai „Reuters“ tvirtino, kad „Lukoil“ greičiausiai pirks ne 30 proc. akcijų, kaip buvo spėjama, o mažesnį paketą, ir sandoris turėtų būti sudarytas iki Kalėdų.

Informacija, kad „Lukoil“ viena iš pretendenčių įsigyti „Repsol“ dalį, pasirodė 2008 m. spalį. Ji sukėlė daugelio ispanų politikų nepasitenkinimą.

„Repsol“ – didžiausia Ispanijos naftos ir dujų kompaniją. 2007 jos grynasis pelnas buvo 3,2 mlrd. dolerių. Koncernui priklauso 6,5 degalinių tinklas 12-oje pasaulio šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją