"Būtų įdomu sužinoti, kas šių prognozių autorius - gal tai besistengiantys įtikti naujajai valdžiai Finansų ministerijos klerkai? Manau, kad to nepakanka (...). Nepaaiškinta, dėl ko taip atsitiks. Šiais metais mūsų BVP augs daugiau kaip 4 proc., kodėl staiga kitais metais bus toks sumažėjimas?" - spaudos konferencijoje Seime sakė G. Kirkilas.

Anot Socialdemokratų partijos vadovo, tokių rezultatų prognozuoti dabar apskritai neįmanoma "jokiais paskaičiavimais".

Premjeras Andrius Kubilius šeštadienį pareiškė, kad kitų metų valstybės biudžeto prognozės prastesnės, nei buvo prieš dvi savaites.

Neoficialiais Finansų ministerijos duomenimis, BVP kitąmet smuks triskart greičiau, nei tikėtasi - beveik 5 proc. Siekiant, kad biudžeto deficitas neviršytų užsibrėžto 1 proc. BVP, sutarta gyventojų pajamų mokestį mažinti ne iki 20 proc., o iki 21 proc. Ieškoma ir kur dar nukirpti valstybės išlaidų.

Tikimasi, kad pirmadienį Vyriausybės posėdyje 2009 m. biudžeto projektas bei su juo susiję teisės aktai bus patvirtinti ir antradienį pateikti Seimui. Jame patvirtinti biudžetą tikimasi jau kitą savaitę.

Naujoji Vyriausybė, anot Premjero A. Kubiliaus, sieks kiek įmanoma labiau subalansuoto 2009 m. biudžeto.

G. Kirkilas pirmadienį taip pat dar kartą sukritikavo Vyriausybės parengtą antikrizinį planą, kuris, anot jo, naudingas tik bankininkų interesams. G. Kirkilo teigimu, plane daugiau dėmesio turėtų būti skirta ekonomikai skatinti.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją