Pajūrio kurortų valdžia Naujuosius čia suskubsiantiems švęsti svečiams planuoja tas pačias atrakcijas, kaip ir kasmet. Palangoje ir šiemet siūloma nuo jūros tilto gėrėtis fejerverkais, o Neringos savivaldybės aikštėje žmones linksminti mėgins Lietuvos muzikos akademijos studentų suburta grupė.

Kiek daugiau išradingumo viliodami poilsiautojus rodo pajūrio kurortų viešbučiai ir restoranai. Verslininkai svečiams siūlo įvairių paslaugų paketus ir specialias programas. Tačiau ir šią sritį palietė taupymo vajus. Retai kuriame restorane išgirsime dainuojančią ar šventinį vakarą vedančią įžymybę. Daugelis verslininkų mėgina suktis savo jėgomis arba samdo ne itin profesionalius atlikėjus. Kita vertus, naujametės programos, įskaitant simbolines vaišes, kaina - 30 proc. didesnė nei pernai.

Išimtis - prabangiausi Palangos viešbučiai "Palanga" ir "Vanagupė". Pirmajame svečius linksmins ne kas kitas, o Seimo narys Vytautas Grubliauskas su uostamiesčio džiazo grupe "Doudi Jazz Band", o antrajame dainuos Neda Malūnavičiūtė ir grupė "Blues Makers".

Naujametė programa, taurė šampano ir gabalėlis torto vienam asmeniui "Palangos" viešbutyje, kurį paprastai renkasi turtingi Rusijos piliečiai, šiemet kainuos 200 litų. Pernai Naujųjų metų sutiktuvės čia, be vaišių, atsiėjo 150 litų.

"Vanagupėje" programa ir vakarienė vienam asmeniui kainuos 590 litų. Į šią sumą įskaičiuotos gurmaniškos vaišės. Jei nutarsite čia pernakvoti, vaišės ir nakvynė dviem asmenims čia kainuos nuo 1500 litų.

Viešbutyje "Palangos vėtra" Senuosius palydėti padės grupės "Acoustic trio" gyvai atliekami populiariausi šlageriai. Programa ir simbolinė užkandėlė vienam asmeniui atsieis 190 litų.

Palangos kultūros ir turizmo informacijos centro duomenimis, pigiausių kambarių, kainuojančių iki 500 litų, kurorto viešbučiuose paskutinėmis gruodžio dienomis jau nelieka. Palangos viešbučiai, nakvynės ir poilsio namai vienu metu gali priimti 17 tūkst. poilsiautojų.

Neringiškiai jau seniai įsitikino, kad dažnas lietuvis šventę planuoti linkęs paskutinę akimirką. Kadangi Kalėdas paprastai švenčiame namuose, į Neringą vykstantys svečiai ieško vietos tik vienai nakčiai ir tik Naujiesiems sutikti. Kadangi Nidoje didelė specialiai poilsiautojams skirtų butų po 60-80 litų už naktį pasiūla, viešbučiams tenka verstis per galvą, kad prisiviliotų klientų. Tačiau šių pastangų beveik nekompensuoja gaunamos pajamos. Juolab kad į Nidą ar Juodkrantę sutikti Naujųjų metų atvažiuoja iš esmės tik Lietuvos piliečiai.

Klaipėdos viešbučiai ir restoranai taip pat sukasi kaip išmano, tačiau ko nors išskirtinio nesiūlo, išskyrus kelių pramoginių laivų savininkus. Pernai pajūryje atsirado galimybė Naujuosius švęsti plaukiančiame laive. Tik bėda, kad uostamiestyje puotautojams plukdyti pritaikyti tik du pramoginiai laivai "Forelle" ir "Venus S". Viena "Forelle" nuomos valanda kainuoja 400 litų, o didesnio "Venus S" - apie 1000 litų.