Tokius duomenis ketvirtadienį pateikusi viena didžiausių Lietuvoje skolų išieškojimo ir kreditų valdymo paslaugų bendrovė "Žvilgsnis iš arčiau" teigia, kad, Tarptautinio nesankcionuoto priėjimo prie tinklų forumo (FIINA, Forum for International Irregular Network Access) duomenimis, kitų šalių telekomunikacijų bendrovės dėl tų pačių priežasčių patiria maždaug 3-5 proc. nuostolio nuo grynojo pelno.

"Tai, kad Lietuvos telekomunikacijų bendrovės patiria maždaug dešimt kartų didesnius nuostolius nei kitose pasaulio šalyse, rodo, kad Lietuvoje kol kas nėra tinkamai sureguliuoti kreditų valdymo, skolų išieškojimo mechanizmai, duomenų apie skolininkus keitimosi tvarka bei kiti santykiai tarp telekomunikacijų paslaugų teikėjų ir paslaugų vartotojų", - teigė "Žvilgsnio iš arčiau" direktorius Gediminas Žiemelis. Jo nuomone, tai iš dalies riboja spartų telekomunikacijų rinkos augimą.

Kaip pavyzdį G. Žiemelis paminėjo bendroves "Ringinta", "Interprova" ir "Linktelis". Paskutinioji iš trijų pretenduoja tapti fiksuoto ryšio tiekėja. "Žvilgsnio iš arčiau" duomenimis, šių bendrovių skola vien "Lietuvos telekomui" siekia apie 250 tūkst. litų.

Anot jo, "Linktelis", kuris įregistruotas 2002 metų lapkritį, kreipėsi į Ryšių reguliavimo tarnybą, pranešdamas apie ketinimus tiekti fiksuotą ryšį. "Linktelio" steigėjas Darius Liutkus yra ir "Interprovos" įkūrėjas. "Interprova" taip pat yra susijusi su "Ringinta".

G. Žiemelis sakė, kad tokie faktai kelia didelį nerimą, nes nesiimant jokių priemonių ilgainiui tai gali turėti lemiamos įtakos tiek paslaugų teikimo kokybei, tiek ir pačiai telekomunikacijų rinkos perspektyvai. "Žvilgsnis iš arčiau", kelerius metus analizuojanti Lietuvos telekomunikacijų sektorių, ketina bendradarbiauti su Ryšių reguliavimo tarnyba, keičiantis aktualia informacija apie abejotinos reputacijos įmones, ketinančias veikti telekomunikacijų sektoriuje.

"Žvilgsnis iš arčiau" įvairiais viešinimo būdais skelbia informaciją apie skolininkus ir skolos faktus (vienas iš pavyzdžių - Vilniuje ant Operos ir baleto teatro įrengtame vaizdo ekrane transliuojama informacija apie piktybiškai savo skolų nesumokančias įmones).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją