Apie tai kalbėta pirmajame pažintiniame Kauno vadovų ir "Dalkia" atstovų pokalbyje trečiadienį. Jame dalyvavo pirmasis mero pavaduotojas Erikas Tamašauskas bei "Kauno energijos" generalinis direktorius Rymantas Juozaitis.

E. Tamašauskas "Dalkia" atstovams teigė negalįs pasakyti nieko konkretaus, nes Kauno valdžia dar nėra gavusi oficialaus Švedijos koncerno "Vattenfall" atsakymo apie tai, kad jis išeina iš projekto.

Praėjusią savaitę "Vattenfall" valdyba nutarė atsisakyti investicijų į "Kauno energiją". "Vattenfall" yra laimėjęs "Kauno energijos" nuomos konkursą, o "Dalkia" jame užėmė antrąją vietą.

R. Juozaitis BNS sakė, kad tik gavus švedų atsakymą, savivaldybė spręs, kokiu keliu eiti toliau.

Anot jo, galimi trys keliai: paskelbti konkursą neįvykusiu ir skelbti naują konkursą "su privatizavimo elementais", pakviesti deryboms antrosios vietos laimėtoją "Dalkia" arba be jokių investicijų, tik su Vyriausybės parama bandyti gelbėti kritinėje padėtyje atsidūrusią "Kauno energiją".

Ateinantį penktadienį Kauno taryba svarstys naują šilumos energijos tarifą Kauno vartotojams - jį siūloma padidinti nuo nuo 12 iki 12,84 cento už kWh.

"Padidinus tarifą ir "Kauno energijai" sumažinus kaštus, Vyriausybė žadėjo padėti, atidedant mūsų finansinių įsipareigojimų mokėjimą, įskaitant ir skolą "Lietuvos dujoms". Šios priemonės padėtų mums atsistoti ant kojų ir pagerinti finansinę padėtį", kalbėjo "Kauno energijos" vadovas.

Anot jo, jei "Dalkia" būtų pakviesta derybų, ji norėtų susipažinti su "Kauno energijos" padėtimi ir tik tuomet pateiktų savo pasiūlymus.

"Dalkia" pernai siūlė per visą "Kauno energijos" nuomos laikotarpį (15 metų) nedidinti šilumos kainos.

"Mes nekeičiame savo pasiūlymų esmės ir esame pasirengę artimiausiu metu sėsti prie derybų stalo su Kauno savivaldybe. Mūsų tikslas - ilgalaikis bendradarbiavimas modernizuojant miesto šildymo sistemas", praėjusią savaitę sakė "Dalkia" projektų vadovas Vidurio ir Rytų Europoje Andreas Greimas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją