Vartojimo kainos praėjusį mėnesį greičiausiai nukrito 0,8 proc. – tai didžiausias nuosmukis nuo 1949 m., remiantis vidutiniais paskaičiavimais teigiama „Bloomberg News“ apžvalgoje. Kitose ataskaitose gali paaiškėti, kad statybų sektoriuje augimas buvo mažiausias per beveik pusę amžiaus, o gamyklų produkcija dar sumažėjo.

Žlugus kreditų ir finansų rinkoms bei silpnėjant ekonomikai, kuri praėjusį ketvirtį patyrė nuosmukį, spalio mėn. sumažėjo ir produktų kainos. Mažėjant pardavimams, prekybininkai priversti mažinti kainas, o Federalinis rezervų bankas turėjo sumažinti palūkanų normą, kad nuostoliai būtų kuo mažesni.

„Šis pokytis yra pasaulinio ekonomikos nuosmukio pasekmė“, – pasakė Nigelis Gaultas, ekonomikos tyrimų bendrovės „IHS Global Insight“ vyriausiasis ekonomistas. „Produktų kainų sektoriuje tai sukels defliaciją.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją