Padaugėjo skundų, kai ant fasuotų prekių pakuočių ar jų etiketėse yra nurodyta produkto grynoji masė su leistinu nuokrypiu, tačiau pardavėjai dar kartą pasveria ir į produkto kainą įskaičiuoja pakuotės masę. Anot Lietuvos metrologijos inspekcijos viršininko pavaduotojos Natalijos Bražunienės, taip tarsi padidinamas parduodamos prekės kiekis ir apgaunamas vartotojas.

Kaip praneša LMI, Pasitaiko, kad skundai būna pavėluoti, nes vartotojai kreipiasi į Inspekciją tik po to, kai jų naudojami elektros energijos, vandens skaitikliai buvo nuimti ir tiekėjų išsivežti, ir jie gauna neigiamas išvadas, o tiekėjai priskaičiuoja sumokėti didelius mokesčius už elektros energiją, vandenį. Kartais ginčai pasiekia teismus. Šiais atvejais, neturint informacijos apie skaitiklio tuometinę būklę, inspektoriams nepavyksta nustatyti tiesioginių kaltininkų dėl jo gedimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimo.

Lietuvos metrologijos inspekcija vykdo visų gaminamų ir importuojamų fasuotų prekių kiekio kontrolę, siekia apginti vartotojus nuo neteisingų matavimų padarinių ir užtikrinti vienodas sąlygas gamintojams konkuruoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją