Pasak AB „Klaipėdos mediena“ valdančios UAB „Vakarų medienos grupė“ direktoriaus Nerijaus Tilindžio, praėjusių metų rugpjūtį pradėjęs veikti fabrikas šių metų sausį pagamino produkcijos už daugiau nei 3 mln. litų – vietoj planuotų 2,3 mln. litų.

„Įmonėje dirbantys 130 žmonių pakankamai greitai įsisavino naujausias Lietuvoje bei pasaulyje baldų gamybos technologijas ir pagamina kokybišką produktą, - teigia N.Tilindis. - Todėl „Ikea“ neabejodama patvirtino didesnį metinį pirkimų planą“.

Pasak „Vakarų medienos grupės“ direktoriaus, švedai jau domisi, ar negalėtų klaipėdiečiai metų viduryje dar labiau padidinti gamybos apimčių, nes projektinis naujojo fabriko pajėgumas yra pagaminti produkcijos už maždaug 72 mln. litų per metus.

„Tai buvo pirmoji „Ikea“ investicija į naujos baldų įmonės statybą Lietuvoje ir ji su kaupu pateisino lūkesčius“, - teigia N.Tilindis. Anot jo, geri Klaipėdos įmonės veiklos rezultatai paspartins ir dar didesnio baldų fabriko statybą „Vakarų medienos grupei“ priklausančioje bendrovėje „Girių bizonas“ bei naujo baldų fabriko statybą Rusijos Kaliningrado srityje.

„Pagal patvirtintą planą, vasarį gaminsime baldų už 3,7 mln. litų, o kovą jau planuojame pasiekti 4,3 mln. litų gamybos apimtis“, - teigia „Klaipėdos medienos“ baldų gamybos direktorius Edmundas Motuzas. Anot jo, per visus praėjusius metus nuo fabriko atidarymo pagaminta baldų už 5,5 mln. litų. „Dabar dirbame trimis pamainomis, tačiau, siekiant geriau išnaudoti įrengimus, jau galvojama ir apie ketvirtos pamainos formavimą“, – teigia E.Motuzas.

Pasak jo, įmonėje šiuo metu gaminama per 80 skirtingų pavadinimų baldų, o vasario mėnesį planuojama išplėsti ir gaminių spalvinę gamą.

Naujasis baldų fabrikas gamybai naudoja „Klaipėdos medienoje“ pagamintą laminuotą medienos drožlių plokštę. Sausio mėnesį baldų gamybai jos buvo panaudota net 3 tūkst. kub. metrų. „Mūsų veikla nemažai darbo duoda ir transporto kompanijoms“, - teigia E.Motuzas.

Pasak jo, nors transporto užsakymu rūpinasi „Ikea“ ir pagrindinis vežėjas yra švedų kompanija „Karhshamns“, tačiau švedai į pagalbą pasitelkė net tris lietuviškas transporto įmones. „Dabar per mėnesį išsiunčiame apie 100 visiškai pakrautų treilerių, o kovo mėnesį jų bus iki 130“, - teigia E.Motuzas.

Pasak jo, iki šiol įmonėje pagaminti baldai buvo vežami į Švediją, tačiau artimiausiu metu pirmosios partijos iškeliaus ir į Šiaurės Amerikos bei Azijos šalių rinkas.

AB „Klaipėdos mediena“ priklauso „Vakarų medienos grupei“, kuri vienija dar penkias medienos bei baldų pramonės įmones - UAB „Girių bizonas“, UAB „Sakuona“, UAB „Interflex“, UAB „Vakarų medienos prekyba ir servisas“ bei UAB „Kronolitas“. Neaudituotais duomenimis, konsoliduota šios įmonių grupės apyvarta 2002 metais siekė 165,6 mln. litų, o eksporto apimtys sudarė 110 mln. litų.

„Mūsų produkcija yra labai konkurencinga Europos Sąjungos rinkoje, kur buvo parduota per 90 proc. visos eksportuojamos produkcijos“, - tvirtina „Vakarų medienos grupės“ direktorius N.Tilindis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją