Susitikimą su Ukrainos ambasados atstovu Lietuvos verslininkų pageidavimu sostinėje organizuoja Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai. Pasak šių rūmų generalinio direktoriaus Alvydo Genio, verslininkai pageidauja konkrečiau sužinoti apie galimo ekonominio bendradarbiavimo sąlygas bei perspektyvas, kokios yra svarbiausios kliūtys plėtojant verslą Ukrainoje.

Lietuvos verslininkai Ukrainos ambasadai yra paruošę konkrečius klausimus, kuriuos pateiks susitikime. Statistikos departamento duomenimis, 2002 m. sausio-lapkričio mėn. Lietuvos užsienio prekybos balansas su Ukraina buvo teigiamas.

Per minėtą laikotarpį Lietuva į Ukrainą eksportavo prekių ir paslaugų už 492 mln. litų (2,6 proc. viso eksporto). Importas iš šios šalies per vienuolika mėnesių sudarė 420 mln. litų (1,6 proc. viso importo). Pernai rugsėjo 1 dieną Lietuvos įmonių rejestre buvo įregistruotos 243 įmonės su Ukrainos kapitalu. Jų bendras įstatinis kapitalas sudarė 205,5 mln. litų, iš jų 9,8 mln. litų (4,8 proc.) užsienio kilmės. Didžiausios Ukrainos kapitalo įmonės Lietuvoje yra UAB "Azovlitas" bei UAB "Vitaka".

Lietuvos įmonės į Ukrainą tiekia įvairius tekstilės gaminius, maisto produktus, statybos ir remonto medžiagas, kitą produkciją. Alytaus šaldytuvų bendrovė "Snaigė" pernai įsteigė antrinę prekybos įmonę šioje rinkoje, ambicingų planų joje turi ir kiti didesni gamintojai bei prekybos ir paslaugų tiekėjai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją