Dirbančiųjų skaičius mažinamas tik biuruose ir privačių kompanijų administracinėse struktūrose. Tokią nuomonę interviu laikraščiui „Izvestija“ išsakė interneto svetainės „SuperJob.ru“ vadovas Aleksejus Zacharovas, informuoja newsru.com.

„Kai išgirstame, kad kokia didelė kompanija ketina mažinti dirbančiųjų skaičių, visų pirma kalbama apie biuro darbuotojus ir administraciją, kuri veikiausiai neefektyviai dirba“, – pareiškė A. Zacharovas. Tačiau, pasak jo, „daugumos šalies gyventojų darbas orientuotas į rankų darbą, o tokių darbuotojų katastrofiškai trūksta“.

A. Zacharovo nuomone, „kompanijos gali sumažinti darbuotojų skaičių 10-20 proc., tačiau jų gamybos sektoriuje apie 30 proc. darbo vietų dažnai būna tuščios. Turima omenyje visos gamybos sektoriaus pozicijos – nuo žemiausios iki aukščiausios“.

Tokius duomenis patvirtina ir leidinys. Rašoma, kad darbuotojai pirmiausiai atleidžiami iš išpūsto biurų personalo.

Pirmiausiai nukentėjo investicinių bankų darbuotojai ir administracija. Bendrovė „Otkrytije“ atleido 15 proc., „Maksvell kapital“ – 50 proc., „Antanta Pioglobal“ – 70 proc. darbuotojų. Apie ketinimus mažinti darbuotojų skaičių praneša Maskvos bankas, bankai „Uralsib“ ir „Home Credit and Finance“, investicinės bendrovės „Brokerkreditservis“, „Veles Kapital“, „KIT Finans“, „Troja dialog“ ir kitos. Visgi 100 ar 1 000 darbuotojų atleidimas Maskvoje su 12 mln. gyventojų – dar ne nedarbas, teigiama leidinyje.

Kitaip nei bankai, pramonės įmonės gamybos apimties mažinimo laikotarpiu linkę siųsti darbuotojus mokamų atostogų, nes baiminasi netekti reikalingų darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją