Rodiklio mažėjimą lėmė gyventojų nuogąstavimai dėl išaugsiančio bedarbių skaičiaus ir ekonominės padėties blogėjimo. Taip pat gyventojai prognozavo, kad blogės jų finansinė padėtis bei pesimistiškai vertino galimybes sutaupyti.

Spalio mėn. 32 proc. gyventojų teigė, kad jų padėtis blogėjo, 17 proc. – gerėjo, o 50 – nepasikeitė. 39 proc. ateityje tikisi pablogėjimo, 12 proc.– pagerėjimo.

Ekonominę šalies padėtį blogai vertino 63 proc. gyventojų, 10 proc. teigė, kad situacija pagerėjo. Ateitį juodomis spalvomis piešė 64 proc., o optimistų dėl ateities buvo 8 proc.

Vartotojų pasitikėjimo rodiklis – tai teigiamų ir neigiamų atsakymų į 4 klausimus (apie namų ūkio finansinės padėties, šalies ekonominės padėties, bedarbių skaičiaus kitimą (su priešingu ženklu) ir tikimybę sutaupyti per artimiausius 12 mėn.) balansų aritmetinis vidurkis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją