Numatoma, kad kaip ir kasmet "Novaturo" keliones Lietuvoje pardavinės apie 150 kelionių agentūrų, kurios turi per 200 atstovybių.

Praėjusiais metais "Novaturas" aptarnavo 27,9 tūkst. turistų, o šiemet tikisi daugiau kaip 30 tūkst. Kelionių organizatoriaus generalinio direktoriaus Vido Paliūno nuomone, šį sezoną kataloguose siūlomos kelionės į 30 pasaulio šalių. Šiemet bus siūlomi 32 (pernai - 31) kelionių maršrutai autobusu ir 16 (pernai - 12) kelionių maršrutų lėktuvu, beveik 400 (pernai - 300) įvairių kategorijų viešbučių.

Vasaros sezono metu bus organizuojamos kelionės šiais naujais maršrutais autobusu: Beniliukso šalys, Ispanija - Prancūzija - Šveicarija, Prancūzija - Vokietija. Taip pat atnaujintos kelionės: Norvegija - Švedija - Danija, Paryžius, Austrija, Budapeštas - Krokuva, Čekija. Išliko pernai buvę populiariausi maršrutai: klasikinė Italija, Sicilija, Škotija - Anglija, Londonas, Praha. Naujiena mėgstantiems keliones lėktuvu - pažintinės kelionės į Ispaniją bei Turkiją, nauji maršrutai Graikijoje, jungtinės kelionės aplankant Kretą ir Atėnus arba Santorinio salą, taip pat naujas Fetijos kurortas Turkijoje.

Siekdamas pagerinti savo siūlomų paslaugų kokybę, "Novaturas" Vilniuje ir Kaune šiemet atidaro kelionių vadovų klubus, kuriuose vyks specialūs profesiniai mokymai, o kolegos galės pasikeisti darbo patirtimi. Iki šiol Lietuvoje nebuvo organizacijų, vienijančių kelionių vadovus ir besirūpinančių jų profesiniu tobulėjimu. Kelionių organizatorių "Novaturą" 2000 metų pradžioje įkūrė trys kelionių agentūros - "Delta", "Baltic clipper" bei "Interservis", kurios tapo jo akcininkėmis. Tokią kaip "Novaturas" veiklą Lietuvoje šiuo metu vykdo dar dvi bendrovės - "Omnituras" ir neseniai įkurtas "Hiperturas".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)