"Kaip jūs jau žinote, mes kalbėjomės su visais - "OM Gruppen" (Stokhlomo biržos operatoriumi), "Euronext" (į kurią įeina Paryžiaus, Amsterdamo ir Briuselio biržos), "Deutsche Boerse" ir Londono vertybinių popierių birža (LSE) - su visomis šalimis, su kuriomis palaikome draugiškus ryšius. Tačiau šiuo metu mums reikia Europoje pasirinkti partnerę. Ji bus viena iš trijų didžiųjų Europos biržų: LSE, "Deutsche Boerse" arba "Euronext".

"Nasdaq" vadovas bedradarbiavimo perspektyvas vertino labai lanksčiai. Jo teigimu, tai gali būti ir susijungimas, ir aljansas, nė vienai šaliai nesuteikiantis daugumos akcijų paketo kontrolės.

J. Hilley patikino, kad "Nasdaq" jau šiais metais ateis į Europą. "Aš jau esu taip sakęs, tačiau tai ne mūsų kaltė, kad projektas iX sužlugo", sakė jis, primindamas pernai nepavykusį Vokietijos "Deutsche Boerse" ir LSE bandymą susijungti.

J. Hilley pozicija dėl partnerių kuriant europinę biržą per kelis mėnesius gerokai pasikeitė. Dar lapkritį Vokietijos dienraščiui "Sueddeutsche Zeitung" jis sakė, kad pirmas svarbus žingsnis europinės biržos kūrimo link turėtų būti susijungimas su Londono birža.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją