Pavyzdžiui, šiame sąraše nurodyta, kad alkoholinių gėrimų importo bendrovės „Mineraliniai vandenys“ verslo sritis yra ekspedijavimo paslaugos. Dar keistesnė atrodo „Vilniaus vandenų“ veikla – pasirodo, ši įmonė yra alaus gamintoja.

27-oje vietoje atsidūrusi „Rokiškio sūrio“ bendrovė, anot Latvijos žiniasklaidos, taip pat gamina alų.

Tačiau įmonės vadovas Antanas Trumpa suskubo tai paneigti: „Net minties tokios nebuvo kilę“. Tiesa, pieno įmonės vadovo nuomone, sūris ir alus – vienas kitą gerai papildantys produktai, todėl toks derinys būtų visai tinkamas.

Ne kompiuteriai, o šaldytuvai

Viena didžiausių Lietuvos informacinių technologijų įmonių „Sonex grupė“ Latvijos dienraštyje buvo įvardyta kaip šaldytuvų ir šaldiklių gamintoja.

„Sonex grupės“ generalinis direktorius Arūnas Bartusevičius, paklaustas apie tokią veiklos rūšį, atsakė, kad „Sonex grupė“ lyg ir nepradėjo gaminti šaldytuvų.

„Su latviais geriau kovoti verslu, o ne skųstis. Nes dabar ką nors parašysi, nusiųsi, paskui supyks, blogai ims rašyti, – į klausimą, ar neketina imtis kokių nors veiksmų, atsakė „Sonex grupės“ vadovas. – Nemyli ten mūsų“.

„Dienas Bizness“ paskelbto 300 didžiausių pagal 2001 metų apyvartą Baltijos valstybių įmonių sąrašo viršūnėje – trys Lietuvos bendrovės.

Tai – „Mažeikių nafta“, „VP Market“ bei „Lietuvos energija“.