Dyzelinio kuro kaina bei benzino kaina kituose Lietuvos miestuose liko beveik nepakitusi.

Vilniuje ir Kaune automatines degalines valdančios bendrovės "Hydro Texaco" mažmeninės prekybos vadovė Asta Šidlauskaitė BNS sakė, jog antradienį prasidėjęs degalų kainų kilimas yra natūralus, nes pastaruoju metu beveik nebuvo skirtumo tarp mažmeninės ir didmeninės degalų kainų.

Anot A. Šidlauskaitės, sprendžiant pagal tai, už kiek dabar perkami degalai, ateityje jie turėtų dar brangti.

Mažą skirtumą tarp didmeninės ir mažmeninės degalų prekybos kainos kaip pagrindinė degalų brangimo priežastį BNS nurodė ir naftos produktais prekiaujančių bendrovių "Uotas" bei "Ventus nafta" vienas direktorių Sergejus Tugušis.

Anot S. Tugušio, jei naftos rinkoje neįvyks tam tikrų pokyčių, per mėnesį kainos dar galo pakilti 15-20 centų už litrą.

Bendrovės "Nestė Lietuva" mažmeninės prekybos vadybininkas Audrius Miežis BNS teigė, kad bendrovė padidinti kainas Vilniuje buvo priversta reaguodama į konkurentų veiksmus.

Tuo tarp "Mažeikių naftos" komunikacijos tarnybos viršininkas Tadas Augustauskas BNS sakė, kad bendrovė šią savaitę didmeninių degalų kainų nedidino ir netgi - sumažino. Anot jo, bendrovė penktadienį apie tai ketina informuoti pranešime spaudai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją