Nacionalinė lošimų ir žaidimų verslo asociacija kreipėsi į Vyriausybę, prašydama suteikti 12 mėnesių pereinamąjį laikotarpį eksploatuojamų automatų pasams gauti ir 24 mėnesius - specialiam žaidimų automatų paženklinimui. ELTA primena, kad praėjusią savaitę Vyriausybė atidėjo Finansų ministerijos parengtą Žaidimų automatais organizavimo tvarką, kuri turėjo įsigalioti nuo balandžio 1 dienos. Tvarka numatė specialius techninius reikalavimus, kuriuos turėjo atitikti žaidimo automatai.

Iki šiol šios veiklos jokie teisės aktai nereglamentavo. "Tvarkoje numatyti reikalavimai žaidimo automatams yra neįgyvendinami, nes daugumoje žaidimo automatų, ypač elektromechaninių ar mechaninių, fiziškai neįmanoma įdiegti reikalavimuose numatomų žetonų ar pinigų skaitiklių, tiksliai fiksuoti per dieną sukauptos žetonų ar pinigų sumos bei kitų automatų gamintojų nenumatytų naujovių", - teigia Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos viceprezidentas Šarūnas Dusevičius.

Projekte buvo siūloma įteisinti, kad kiekvienas žaidimo automatas privalėtų turėti monetų arba žetonų apskaitos skaitiklį, o vaizduoklyje turi būti rodoma pinigų arba kreditų suma. Taip pat buvo siūloma leisti eksploatuoti tik turinčius pasą ir specialiu ženklu paženklintus automatus, kuriuos išduos Valstybinė metrologijos tarnyba. Anot asociacijos, tokia praktika būtų iš esmės ydinga, kadangi Metrologijos tarnybos kompetencija apima matavimo prietaisų kontrolę bei matavimo vienetų norminimą, bet ne elektroninių ar elektromechaninių įrenginių atitikties elektromagnetinio suderinamumo nustatymą. O specialųjį ženklą, asociacijos nuomone, sėkmingai galima būtų pakeisti CE žymeniu.

Verslininkai piktinasi ir projekte numatytu draudimu organizuoti žaidimus automatais kultūros įstaigose, siūlydami palikti tai spręsti pačiai kultūros įstaigos administracijai bei minimalios daiktinio prizo vertės nustatymu, sutikdami, jog būtų apribojama tik didžiausia daiktinio prizo vertė (pvz., iki 1 tūkst. litų). Pateikusi savo pastabas, Nacionalinė lošimų ir žaidimų verslo asociacija, vienijanti šalies žaidimų bei lošimų organizatorius, prašo Vyriausybės atsižvelgti į jų nuomonę ir tobulinti projektą.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją