Žemės ūkio ministras Jeronimas Kraujelis, dalyvavęs parodos atidaryme bei 10-ajame Rytų - Vakarų žemės ūkio forume, Lietuvos stendo organizatoriams ir svečiams sakė, kad "šiais metais įgavome drąsos ir kartu patikrinome lietuviškos maisto produkcijos konkurencingumą europinėje rinkoje".

Ministro atstovė spaudai Eltai sakė, kad ''Žalioji savaitė'' - tai paroda, skirta vartotojams. Firmų atstovams tenka sparčiai suktis, kad suspėtų reiklių ir išrankių pirkėjų srautui dešimt dienų nuo devintos ryto iki šeštos vakaro pristatyti savo produktus, atskleisti jų gerąsias savybes ir paskatinti pirkti.

Būsimos naujos ES šalys daugeliui vakariečių nėra gerai žinomos. Dar mažiau pažįstami jų maisto produktai. Be to, Lietuva keletą paskutiniųjų metų šioje parodoje neturėjo savo stendo. Todėl dabar buvo gera proga Lietuvos perdirbimo įmonių atstovams patikrinti, ar jų produkcija turės paklausą ir pirkėjus Vokietijoje. "Žaliosios savaitės" paroda baigiasi sekmadienį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją