Moterį pribloškė žiniasklaidoje pasirodžiusios interpretacijos, neva po tokios išmokos žuvusios žymios plastikos chirurgės trylikametei dukrai, medikės išlaikytai motinai ir invalidei tetai nebereikės duoneliauti.

Iš pensijos ir bičiulių paramos gyvenanti 73 metų moteris tikino iš šių pinigų negausianti nė cento.

"Tai, kad Eglutė mus išlaikė, maitino ir rengė nereiškia, kad ji mus apdraudė, kad mes turime teisę į tą draudimo išmoką. Kaip į mane žiūrės žmonės, kurie mane pažįsta, kurie man padėjo? – sielojosi E.Bungardienė, neseniai pradėjusi rinkti pinigus paminklui dukteriai statyti.

Greičiausiai atiteks anūkei

Balandžio pabaigoje per atostogas Egipte nardant Raudonojoje jūroje žuvusios E.Knėpienės motina apie tai, kad galima tikėtis kažkokios draudimo išmokos sužinojo rugpjūčio pradžioje.

Tada žiniasklaidoje pasirodė publikacijų apie tai, kad "Parex" banke turėta prestižinė "American Express Platinum" kortelė jos dukrai ir kartu su ja keliaujantiems asmenims turėjo garantuoti draudimą.

E.Bungardienė prisiminė turinti tą garsiąją platininę kortelę. Ją su nuskendusios dukters daiktais iš Egipto pargabeno ir perdavė nardymo draugai.

Motina drauge su ją globojančiomis bičiulėmis nuėjo į "Parex" banko Klaipėdos filialą. Tačiau pasak E.Bungardienės, ten sužinojo, kad žuvusios dukters sąskaitos jau seniai užblokuotos, o teisę į draudimo pinigus, jei tokie būtų išmokėti, turėtų nebent žuvusiosios duktė, kurios globa atiteko buvusiam E.Knėpienės sutuoktiniui. Šis su nauja šeima gyvena Amerikoje, kur po medikės žūties išsivežė ir mergaitę. Su ja močiutė per keletą mėnesių tik porą kartų bendravo telefonu.

Kam mokės – nežino

"Parex" banko, kuris išplatino pranešimą apie tai, kad žuvusios E.Knėpienės artimiesiems teks milijoninė draudimo išmoka, Rinkodaros ir viešųjų ryšių projektų vadovė, l.e.p. direktorė Rita Simanavičiūtė "Klaipėdos" dienraščiui sakė, nežinanti, kam konkrečiai atiteks draudimo pinigai.

Esą bankas buvo suinteresuotas, kad jų klientės byla būtų ištirta artimųjų labui, tačiau kokie artimieji gaus draudimo išmoką tiksliai pasakyti negalėjo ir teigė nežinanti, su kuo iš jų bendravo draudimo bendrovė.

Velionės mama tikino su jais neturėjusi jokių kontaktų.

Teistis nesiruošia

E.Bungardienė nesitiki gauti bent dalelės draudimo pinigų ir nesiruošia dėl jų kovoti. Dvasinę ramybę atgauti bandančios moters rūpestis – iki pavasario pastatyti paminklą ant dukters kapo.

"Eglutė taip sunkiai dirbo, o neužsidirbo net paminklui", – sielvartavo motina, taip ir nežinanti, koks turtas liko ir ar į saugias rankas pateko po dukters mirties.

E.Bungardienė sakė, kad medikės paminklo statybai jau paaukojo apie 20 žmonių. Surinkusi per porą tūkstančių litų ji žadėjo pagalbos kreiptis į vieną verslininką, kuriam E.Knėpienė išgelbėjo gyvybę.

"Dabar jau negalėsiu, juk iš manęs padarė milijonierę. Kaip man į akis žmonėms pažiūrėti", – raudojo E.Bungardienė.