Dalyvauti šioje misijoje pakviesti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV), Vokietijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Didžiosios Britanijos, Rusijos ir kitų šalių turizmo agentūrų operatoriai. Misija sutaps su kovo 14-16 dienomis "Litexpo" parodų centre vyksiančia tradicine turizmo, sporto ir laisvalaikio paroda "Vivattur".

Misiją organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Valstybinis turizmo departamentas bei Lietuvos turizmo asociacija. Renginio organizatorių teigimu, bendras viešbučių užimtumas Lietuvoje 2001 metais buvo tik 31,7 proc., atvykstančių turistų srautas didėjo labai nežymiai. Tuo tarpu šalyje prognozuojama, kad viešbučių, laisvalaikio užsiėmimų, kaimo turizmo sodybų pasiūla dar didės.

Galimų dalyvių paiešką JAV jau vykdo Lietuvos ambasada Vašingtone. Prisidėti prie turizmo skatinimo Lietuvos ambasadorius JAV Vygaudas Ušackas pakvietė ir Amerikos lietuvius, teigiama Užsienio reikalų ministerijos pranešime Eltai. JAV lietuviai paprašyti skleisti informaciją apie misiją "Pirk Lietuvą" ir paraginti amerikiečių turizmo agentūrų atstovus apsilankyti Vilniuje rengiamoje misijoje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją