„Lietuvos įmonės pasitikrina ir franšizės būdu išsikelia į Latviją, tačiau yra keletas, kurios plečia savo veiklą į Rusiją, Ukrainą, Skandinavijos šalis, Airiją", - ketvirtadienio spaudos konferencijoje sakė LFC direktorius Severinas Žilinskis.

Jo teigimu, pagal esamą situaciją mes esame tarp atsiliekančiųjų Europoje.

„Franšizė yra gera galimybė žmonėms, kurie norėtų tapti verslininkais, tačiau neturi savo geros idėjos", - antradienio spaudos konferencijoje sakė Lietuvoje besilankanti Švedijos franšizės verslo asociacijos vadovė Karin Kisker.

Jos teigimu, franšizės principu dirbančios įmonės rečiau bankrutuoja.

Kainuoja iki 5 proc. apyvartos

Norinčiajam savo verslą pradėti nusipirkus franšizę, tektų už ją pakloti iki 5 proc. apyvartos, nenusisekus verslui franšizės davėjas gali tiesiog nutraukti sutartį su pirkėju.

Tokiu pavyzdžiu, anot Ž. Severino, galima būtų įvardyti Lietuvos gamintoją „Audimas", kuris Estijoje iš pradžių plėtėsi franšizės būdu, vėliau nutraukė sutartį ir nusprendė atidaryti savo padalinį.

„Labai dažnai fransizės pirkėjas neturi didelės įtakos jos davėjui. Praktiškai yra diktuojamos tam tikros sąlygos ir laisvė yra apribojama, bet tai yra suprantamas dalykas, nes jūs tiesiog nusiperkate teisę naudotis jau sukurta verslo sistema", - paklaustas apie franšizės minusus, sakė LFC vadovas.

Jo teigimu, verslą pradedant franšizės būdų investicijų gali reikėti tiek pat kaip ir pradedant verslą pagal savo paties sugalvotą idėją, tačiau franšizė sumažina verslo riziką ir bankroto galimybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją