„Microsoft” vėl yra antroje vietoje, o IBM – trečioje. Bill Gates pakilo į pirmą vietą tarp verslo vadovų, o Jack Welch, nors daugiau kaip metus nebeina „General Electric” vadovo pareigų,- nusileido į antrąją.

Penktą kartą surengtoje pasaulinėje apklausoje dalyvavo daugiau kaip 1 000 vadovų iš 20 šalių, taip pat fondų valdytojai, nevyriausybinių organizacijų ir žiniasklaidos atstovai, siekiant nustatyti kompanijas, kurios iš tiesų yra lyderės reputacijos kūrimo srityje.

Sąrašo viršuje šįkart vėl daugiausia JAV kompanijų, ir tik Japonijos milžinės „Toyota” bei „Sony” yra vienintelės ne JAV kompanijos, patekusios į gerbiamiausiųjų dešimtuką. Tačiau žvelgiant į sąrašo žemesnes pozicijas matyti, kad mažėja JAV kompanijų, kurios penkiasdešimtuke sudaro mažiau kaip pusę, skaičius. Daugėja Europos tarptautinių kompanijų, ypač iš Jungtinės Karalystės ir Vokietijos.

„PricewaterhouseCoopers” vyriausiasis partneris Lietuvoje Cameronas G.Greavesas pabrėžė: „Šiais metais Lietuvoje tyrimas nebuvo atliekamas, tačiau jo rezultatai aktualūs ir čia. Pirmaujančios pasaulio kompanijos turi daug panašių savybių. Pavyzdžiui, jos yra pasaulinės rinkos dalyvės, turinčios gerai žinomus prekių ženklus ir išlaikančios lyderio pozicijas savo srityse.

Be to, jos ne vien tik siekia gerų finansinių rezultatų, bet ir rūpinasi tokiais dalykais kaip geras valdymas ir atsakingumas, o tai ypač svarbu šiais laikais, kai vadovų veikla sulaukia vis didesnio dėmesio ir siekiama atkurti visuomenės pasitikėjimą”.

Tyrimas publikuojamas 2003 m. sausio 20 d. „Financial Times” numeryje, taip pat internete adresu www.ft.com/wmr2002.

1.  „General Electric”
2.	„Microsoft”
3.	IBM
4.	„Coca-Cola”
5.	„Toyota”
6.	„Sony”
7.	„General Motors”
8.	„Wal-Mart”
9.	3M
10.	„Dell”

Ši pasaulinė įmonių vadovų apklausa surengta penktą kartą, ir šiais metais joje dalyvavo daugiau kaip 1000 respondentų iš 20 šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją