Likus kelioms dienoms iki Izraelio ministro pirmininko rinkimų, palestiniečių lyderis Yasseras Arafatas ir buvęs Izraelio ministras pirmininkas Shimonas Peresas specialiame PEF posėdyje aptars Artimųjų rytų taikos proceso perspektyvas.

Praėjus septyneriems metams po to, kai Davoso forume Y. Arafatas paėmęs už rankos palydėjo tuometį Izraelio premjerą Sh. Peresą ant scenos, abu veikėjai dalyvaus diskusijoje "Nuo taikos kūrimo iki taikos įtvirtinimo", kur aptars būdus, kaip pastūmėti Artimųjų Rytų taikos procesą.

Tuo tarpu trys Afrikos šalių prezidentai forume išsakys savo pozicijas dėl tolesnės neturtingiausio pasaulio žemyno plėtros. Pietų Afrikos prezidentas Thabo Mbeki ir Nigerijos prezidentas Olusegunas Obasanjo pristatys planą, suderintą su Alžyro prezidentu Abdelazizu Bouteflika, kaip pagerinti turtingų valstybių finansuojamų Afrikos plėtros projektų kontrolę.

Prie šių vadovų ketina prisijungti ir Senegalo prezidentas Abdoulaye Wade'as. Kito neramaus regiono, Pietryčių Europos, valstybių prezidentai susitikę ketina svarstyti, kaip stabilizuoti padėtį Balkanuose.

Naujasis Jugoslavijos prezidentas Vojislavas Koštunica, kartu su Albanijos, Kroatijos, Bulgarijos ir Makedonijos prezidentais, taip pat Slovėnijos ministru pirmininku aptars, kaip neseniai pilietinio karo nusiaubtos šalys galėtų tapti klestinčiomis valstybėmis.

Šešias dienas truksiančiame ir antradienį pasibaigsiančiame Pasaulio ekonomikos forume iki šiol daugiausiai buvo kalbama apie Jungtinių Valstijų ekonomikos augimo sulėtėjimo poveikį pasaulio valstybėms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją