"Klasco" 2001 metais uždirbo 3,236 mln. litų audituoto pelno. Krovos kompanija taip pat informavo apie pasikeitimus įmonės valdyme. Pagal asmeninį prašymą nuo sausio 17 dienos iš bendrovės personalo ir bendrųjų reikalų direktoriaus pareigų atsistatydina Sigitas Petkevičius, o jo darbo funkcijas perima generalinis direktorius Eduardas Plauška.

Iš esmės "Klasco" nuostolius pernai nulėmė dideli amortizaciniai atskaitymai, pasikeitusi krovinių struktūra, apie 1,5 mln. litų išmokėtų kompensacijų atleistiems darbuotojams. Bendrovės atstovė spaudai Eltai sakė, kad 2002-aisiais neliko Rusijos juodųjų metalų, kitų pelningų krovinių.

Pernai "Klasco" perkrovė 6,968 mln. tonų krovinių, arba 4,6 proc. daugiau nei 2001 metais (6,66 mln. tonų). Parėjusiais metais daugiau krauta skystų ir birių trąšų, grūdų, konteinerių, mažiau metalų ir kitų krovinių. 2002-aisiais bendrovės apyvarta buvo maždaug tokia pati kaip 2001 metais - užpernai ji sudarė 112 mln. litų. "Klasco" 2002 metų veiklos duomenys yra išankstiniai, jie dar nepatvirtinti bendrovės valdybos.

Nors praėję metai krovos bendrovei buvo nelengvi, bet būta ir švenčių - gruodį "Klasco" pradėjo veikti birių produktų terminalas. Jis kompanijos pajėgumus turėtų padidinti 1,5 mln. tonų krovinių per metus. Terminalas iš viso kainavo 29 mln. litų, jo statyba truko trumpiau nei metus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją