Per pastaruosius 12 mėnesių „Lehman Brothers" akcijos atpigo 70 procentų, o bendri jos akcininkų nuostoliai siekė 26 mlrd. JAV dolerių, R. Fuldo atlyginimas 2007 metais sudarė 40 mln. JAV dolerių.

Antroje vietoje „Fortune" reitinge atsidūrė Richardas Syronas iš hipotekos agentūros „Freddie Mac". Jis surinko 103 balus. Per pastaruosius metus jo agentūros kapitalizacija sumažėjo 85 proc., o „Freddie Mac" akcininkai patyrė 36 mlrd. JAV dolerių nuostolių. Per 2007 metus R. Syronas uždirbo 18,3 mln. JAV dolerių.

Trečioje vietoje atidūrė kitos hipotekos agentūros – „Fannie Mae" - vadovas. Praėjusiais metais Danielis Muddas uždirbo 11,7 mln. JAV dolerių, o jo vadovaujama agentūra per 12 mėnesių nuvertėjo 83 proc., akcininkai patyrė 53 mlrd. JAV dolerių nuostolių. „Fortune" paskyrė D. Muddui 95 balus.

Ketvirta ir penkta vietos blogiausių generalinių direktorių dešimtuke atiteko Kerry Killingeriui iš "Washington Mutual" ir Johnui Thainui iš „Merrill Lynch". Jiems buvo skirti atitinkamai 92 ir 83 balai. Tarp kitų „blogų" generalinių direktorių įrašyti Rickas Wagoneris iš „General Motors", Melas Karmazinas iš „Sirius", Howardas Schultzas iš „Starbucks" ir Jeffas Immeltas iš „General Electric".

Paskutinėje reitingo eilutėje atsidūrė Jerry Yangas, vadovaujantis JAV interneto paieškos kompanijai „Yahoo!". Per pastaruosius metus „Yahoo!" akcijos atpigo 26 proc., o kompanijos akcininkai prarado apie 10 mlrd. JAV dolerių. „Fortune" skyrė jam 26 balus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją